Oscar föddes 1981 i Karlstad och började redan tidigt att intressera sig för musik. Hela uppväxten är präglad av musik då hans pappa har en lång tid i branschen bakom sig. Därigenom fick Oscar en inblick i hur musikerlivet faktiskt fungerar - mycket hårt arbete. Han åkte med på turnéer landet runt och fick själv gästspela många gånger. Genom detta fick han också scenvana tidigt. Det föll sig naturligt för honom att sjunga och när han senare intresserade sig för gitarren började han komponera musik. Han skrev texter på både svenska och engelska och lärde sig ackord efter ackord på egen hand. Låtarna testades inför publik i unga år tillsammans med skolband o s v - det uppskattades och uppmuntrades så Oscar fortsatte med sitt låtskrivande.

Gymnasietiden studerade Oscar på Sundstagymnasiet i Karlstad där valet blev musiklinjen. Nu började Oscar på allvar förstå att det var musik han ville leva på. Han provade på musikaler som t ex Jesus Christ Superstar, som han också turnerade med i Litauen. Nu hade det mesta provats på - allt från musikaler och visor till punk och hårdrock. Med mer erfarenhet efter tre års studerande och många framträdanden vände han blicken mot Stockholm. Han blev antagen av yrkesmusikerskolan memus (Stockholms musikkonservatorium)(skolan idag amp). På denna skola studerade han en skräddarsydd utbildning för just singer/songwriters. Grundtanken var att kunna skriva låtar utan att vara begränsad av sin inspiration - att faktiskt se sitt låtskrivande som ett 9 till 5-jobb. På skolan träffades musiker från alla kategorier och genrer vilket gjorde den mycket lärorik.

Examen från memus 2001, nu, om mer möjligt inställd på vilken väg han skulle ta. Låtskrivandet fortsätter och han framför låtarna med komp eller ensam med sin ackgitarr. Han rör sig i olika genrer och har alltid så gjort. På svenska väger visorna tyngst och på engelska melankolisk rock/pop. Drömmarna är vid liv och han strävar efter att leva dem till fullo. Att kunna ge ut sin musik oavsett genre.